LÁNYBÚCSÚ JÁTÉKOK II.


Játékok, melyek emlékezetessé teszik a lánybúcsút

 

Ebben a cikkben olyan játékötleteket olvashatsz, melyek nemcsak szórakoztatóak, hanem emlékezetesek és hasznosak is: az elkészült alkotást ajándékul kapja a menyasszony (vagy az ifjú pár). Az ara így mindig emlékezni fog a vidám lánybúcsúra és boldog menyasszonyságának idejére!

 

SZERELMI VALLOMÁS

 

Ehhez papírra és tollra van szükség, ha több időtök van, akkor színes filctollakra a dekorációhoz.

 

Üljetek le és kérdezgessétek a menyasszonyt:

 

– miért szeretett bele a vőlegénybe?

– Miért különleges a vőlegény?

– Mit ad számára ez a kapcsolat?

– Miért akar a felesége lenni?

 

Vegyétek elő a lapot (mérete olyan legyen, hogy minden ráférjen) és a válaszokat a menyasszony saját kezűleg írja rá. A lap alján tanúként mindenki aláírhatja, akár a kidekorálásban is segíthettek. Amikor készen vagytok, a főszervező tegye el a papírt és lamináltassa, vagy bekeretezve adja át az esküvőn a menyasszonynak emlékül, hogy később, egy-egy borús, fásult napon emlékeztesse őt arra, amiért a férjét választotta társául, érezze ismét azt a boldogságot, amit az esküvő előtt.

 

scrapbooking-1332468_1280

 

PÁRATLAN PORTRÉ

 

Kiváló nászajándék lehet egy rajz, vagy egy karikatúra az ifjú párról, ám ha leánybúcsú játékról van szó, akkor a menyasszony saját alkotása kettejükről, főleg becsukott szemmel, vagy bal kézzel rajzolva… nos ez jókedv szempontjából felbecsülhetetlen! Nemcsak örök emlék, ha ezt a portrét bekeretezitek számára lánybúcsú ajándékként, hanem évek múlva is megmosolyogtatja majd az érintetteket!

Könnyítésképp: mielőtt a menyasszony nekifogna rajzolni becsukott szemmel, néhány percig nézze a saját és a vőlegénye fényképét.

 

people-1316457_960_720

 

FORDÍTOTT SZERENÁD

 

Lehet a lánybúcsú fénypontja, amikor a karaoke után a kissé kapatos menyasszony hajnalban elénekel a vőlegény ablaka alatt egy szerelmes dalt, ám ha nem ennyire bevállalós, akkor se hagyjátok ki ezt a lehetőséget: az ara énekeljen a lánybúcsún és rögzítsétek, hogy a vőlegény később meghallgassa/megnézze szíve választottjának különleges előadását! Évek múltán is mindkettejük arcára mosolyt csal majd a felvétel!

Extra tipp: a hatás fokozható, ha a lánybúcsú dekoráció részeként használt héliumos lufik segítéségével “rajzfilmfigura” hangot varázsolunk a menyasszonynak és a vendégsereg hasonlóan vicces hangon vokálozik mellette 😉

 

guitar-944261_960_720

 

SZÜRREÁLIS SZERELMES VERS

 

Ha éneklés helyett más „műalkotást” szánnátok a szerencsés vőlegénynek, akkor örvendeztesse meg a menyasszony egy saját verssel! Nem is akármilyennel: legalább 20, előre meghatározott, a szerelem témájától teljesen idegen, vagy abszolút össze nem illő szavak felhasználásával kell megírnia a verset, melyet később bekeretezve át is adhat jegyajándékul élete párjának.

Előzetesen ötleteljetek, minden résztvevő keressen ilyen szavakat! Ez már előre összehozhatja a társaságot.

Néhány kifejezés a játékhoz:

wc papír, traktor, papírgalacsin, kökörcsin, csákó, sminktükör, lomtár, cipőfűző, óraszíj, kirakatüveg, spirálfüzet, hosszabbító, elefánt, kalapács.

 

groom-394994_1920

 

HÁZI JÓSDA

 

Az előkészülethez szükségetek lesz egy pakli magyar kártyára. Minden lapra írjátok fel a jelentését, így könnyen kivitelezhetővé válik a játékos jóslás, ha egy lappal végzitek.

Ti is adhattok jelentést a kártyáknak (például a kép alapján kitaláltok egy történetet és annak fő motívumát írjátok rá), ezesetben akár több lapot is használhat a “jósnő”.

A cikk alján a magyar kártya hagyományos értelmezésének kulcsszavait is megtalálod inspirációként.

Egy vállalkozó kedvű résztvevő öltözzön be jósnőnek és különböző zálogért vessen kártyát. Akár vicces táblát, transzparenst is készíthettek számára, JÁTÉKOS JÓSDA felirattal.

Először a menyasszonynak “mondjon jövendőt”, azután a többi vendégnek is. Fontos, hogy hangsúlyozzátok a játékosságot, nehogy a vicces jóslatot valaki esetleg túl komolyan vegye.

A zálogok kiváltása különböző játékos feladatokkal történik a jósda bezárása után. 🙂

Ebben a játékban az a jó, hogy nemcsak a menyasszonynak, hanem a vendégeknek is részt kell vállalniuk a vicces feladatok kivitelezésében, ha vissza akarják kapni a zálogot. (Ha nem, akkor azt a menyasszony kapja meg.)

A házi jóskártya természetesen a menyasszony lánybúcsú ajándéka, a buli után egy dekoratív szatén zacskóban, vagy szép dobozban adjuk át neki, akár egy hivatásos kártyavető ajándékutalványának kíséretében.

 

card-game-811_1280

 

Kiegészítés:

a magyar kártya lapjainak hagyományos jelentése:

 

PIROS (KÖR) LAPOK

A Szerelem lapjai

 

PIROS ÁSZ: siker

PIROS KIRÁLY: segítő, általában idősebb férfi

PIROS FELSŐ: maga a szívkirály

PIROS ALSÓ: a kérdező hölgy

PIROS 10: szerencse, egészség

PIROS 9: család, szerencse

PIROS 8: béke, házasság, gyermekáldás

PIROS 7: hírt kap a kérdező

 

ZÖLD LAPOK

 

ZÖLD ÁSZ: utazás, remény

ZÖLD KIRÁLY: a kérdező barátja

ZÖLD FELSŐ ÉS ALSÓ: jó szándékú férfi ismerős, de figyelni kell arra, hogy miket mond a kérdezőről meggondolatlanul

ZÖLD 10: párkapcsolati boldogság

ZÖLD 9: ajándék és tisztelet

ZÖLD 8: kibékülés

ZÖLD 7: öröm, vigasság

 

TÖK LAPOK

 

TÖK ÁSZ: veszekedés

TÖK KIRÁLY: idősebb férfi, aki gátolja a kérdezőt

TÖK FELSŐ ÉS ALSÓ: hamis barát

TÖK 10: szerelem, de egyenlőre hiányzó elkötelezettség

TÖK 9: pletyka veszi körül a kérdezőt

TÖK 8: elválás

TÖK 7: kétszínű barát

 

MAKK LAPOK

MAKK ÁSZ: szerencsétlenség

MAKK KIRÁLY: pap, vagy bíró

MAKK FELSŐ ÉS ALSÓ: ellenség

MAKK 10: nagyobb szerencsétlenség

MAKK 9: anyagi veszteség

MAKK 8: kisebb anyagi veszteség

MAKK 7: rossz hírek